60 dkg lisztet elmorzsolunk
25 dkg margarinnal.
Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk.
2 cm vastagra nyújtjuk, a
tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának
szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával.
Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a
tojással még egyszer megkenjük. Ha este
készítjük, rakjuk tepsibe, reggelig letakarva
kelesztjük, darált hájjal is lehet
készíteni. Szebb, ha másnap sütjük.
|
2012. július 23., hétfő
Vajas pogácsa
Vajas pogácsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése