Fekete erdei tekercs
Hozzávalók:
5
tojás, 18 dkg Koronás Aranybarna cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési
(búza)keményítő, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 üveg (720
ml) meggybefőtt, 15 g (5 lap) zselatin, 15 dkg fehér csokoládé, 3
evőkanál cseresznyepálinka, 4 dl tejszín
Elkészítés:
Forró
vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk.
Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a
kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral
kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második
sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a
sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk.
A
zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A befőttet lecsöpögtetjük. A durvára
felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőben megolvasztjuk.
Vízfürdőben a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig
verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában
feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül
beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett
meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a
konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése