Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack, 25 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, 1 citrom leve
Elkészítés:
Leforrázzuk a barackot, és lefedve 2 órán keresztül állni hagyjuk, hogy a barackok jól megduzzadjanak. Utána kinyomkodjuk a barackokat, és sűrű lyukú húsdarálón ledaráljuk vagy robotgépben pépesítjük. A barackpéphez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. Belecsurgatjuk a citromlevet is, és annyi porcukrot szórunk bele, amennyitől jól formázható masszát gyúrhatunk belőle. A masszából hengert sodrunk, a hengerből fél centi vastag tallérokat vágunk, a maradék kókuszreszeléket kistányérra borítjuk, és megforgatjuk benne a tallérokat. Meleg helyen, szalvétával letakarva legalább 2 napig hagyjuk száradni, majd sütőpapír közé rétegezve dobozba rakjuk. |
2012. július 19., csütörtök
barackos tallér
Barackos tallér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése