Pudingos keksz
Hozzávalók:
3
dl tej, 4 evőkanál porcukor, 1 csomag (49 g) főznivaló csokoládé ízű
pudingpor, 1 evőkanál keserű kakaópor, 12,5 dkg Rama margarin, 1 nagy
csomag kerek háztartási keksz.
Elkészítés:
Elkészítjük
a krémet. Ehhez 2 dl tjeet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a
porcukrot és felforraljuk. A pudingport és a kakaót, a maradék tejjel
elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül
kevergetve kis lángon addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.
Ezután levesszük a tűzről, a margarint jól elkeverjük benne, és
megvárjuk, amíg langyosra hűl. Egy nagy, hosszúkás tálcára kb. 40 cm
hosszú alufóliadarabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a
kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket, hogy rudat alkossanak. Ezt
a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor
kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ne
féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése