Hozzávalók: - 60 dkg citrom - 1 narancs - 20 dkg kristálycukor - 2,5 dl tejszín Elkészítés: A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba. A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtő-szekrénybe tesszük. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele. A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesz-szük. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágva menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve, tejszínhab kíséretében kínáljuk. |
2012. július 19., csütörtök
citromparfé
Citromparfé
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése