2012. július 19., csütörtök

citromparfé

Citromparfé

Hozzávalók:

- 60 dkg citrom
- 1 narancs
- 20 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tejszín

Elkészítés:

A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd héjukat lereszeljük. Levüket kicsavarjuk, és egy sűrű szűrőn leszűrjük, hogy magok ne kerüljenek a parféba.
A cukorral együtt addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik, ezután kihűtjük, és legalább 30 percre a hűtő-szekrénybe tesszük. Amikor a szirup teljesen kihűlt, a tejszínt kemény habbá verjük, és lazán összekeverjük vele.
A parféalapot formába öntjük, és a mélyhűtőbe tesz-szük. Kb. 2 óra múlva szeletekre vágva menta- vagy citromfűlevélkékkel díszítve, tejszínhab kíséretében kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése