Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni
látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!
Gasztronómiában jártas emberek számára ajánlom!
Hozzávalók:
2 tojássárgája, 50 ml rum, só, 500 g liszt, olaj a sütéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt
megfuttatjuk, majd a langyos átszitált liszttel és
a többi anyaggal jól összedolgozzuk.
Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt,
lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még 30 percig
kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a
fánk közepébe, az olajba a fánk felső
része kerüljön. Bő, forró olajban kezdjük
sütni, és letakarjuk. Megfordítás után
nem kell már letakarni. Sütőrácsra szedjük,
lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és
megszórjuk porcukorral. Házi
gyümölcslekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése