Sós, sajtos rúd
Hozzávalók:
1
egész Rama margarin, fél kg liszt, 1,5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3
dkg élesztő, só, 1 egész tojás, 1 tojássárgája és reszelt sajt a
tetejére (esetleg köménymag vagy szezámmag)
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát nem kell keleszteni, esetleg
10-15 percig. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük
tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy
derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Kivajazott,
lisztezett sütőbe tesszük, és közepes hőfokon megsütjük, míg szép színe
nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése