Hozzávalók
-
A tetejére
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál keserű kakaópor
5 dkg Rama
-
A tésztához
50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
3 csomag (12 dkg) Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás
20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
8-10 evőkanál víz
8 dl víz
1,25 kg alma
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk
és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet
ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel
készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük. Közben a vanília ízű
pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2
percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi
alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért
a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres
helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet
egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek
esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük). A kakaóport a
porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről
levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a
keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy
kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése