Ischler
Tésztája ugyanúgy készül, mint a linzernek:
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 1 sütőpor, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél
citrom leve, 2 csomag vaníliás cukor, 2 db egész tojás, 24 dkg margarin +
egy pici a tepsik kikenéséhez, (tetejére: étcsokoládé, kis margarin,
kókuszreszelék), lekvár a darabok összeragasztásához.
Elkészítés:
A
tésztához valókat egy nagy tálba tesszük, a hideg margarint darabkákra
vágjuk, és úgy adjuk hozzá. A hozzávalókat összemorzsoljuk (jobb
morzsolni, mint gyúrni, a tészta jobb, omlósabb lesz.)Egy gyúródeszkán
nyújtófával kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd szaggatóval kiszaggatjuk
párosan.Vajazott, lisztezett gyúródeszkára tesszük a linzereket és
langyos sütőben megsütjük őket. Ha megsült, és kihűlt, lekvárral
összeragasztunk egy aljat és egy tetejét. Tetejére csokimázt teszünk
(egy kis ét tortabevonót megolvasztunk harmadannyi margarinnal kis tűz
felett, majd fejjel lefele belemártjuk az összeragasztott ischler
szeleteket. Míg folyékony a tetején a csokimáz, a közepére kis
kókuszreszeléket szórunk.Általában csak másnapra puhul meg a levegő
páratartalmánál fogva. Sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése