Hozzávalók: • 40 dkg sima fehér liszt • 1 kocka margarin vagy annak megfelelő mennyiségű vaj • fél kocka élesztő (25 g) • 1 dl tej • 25 dkg krumpli • 1 kk cukor • 1 és 1/2 kk só • 1 kk bors • 1 db tojás Elkészítése: Megpucoljuk és megfőzzük a krumplit, és kihűtjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a tejben, és hozzáteszünk egy kanál lisztet is. A maradék lisztet a margarinnal, sóval, borssal és az összetört krumplival összegyúrjuk. Tegyük bele a tojás felét is. Ha nem állna össze, a krumpli főzővizéből tehetünk bele. Hagyjuk kelni meleg helyen. Ha megkelt, nyújtsuk ki a tésztát kétujjnyi vastagra, és szaggassuk ki. Tegyük kikent tepsibe, és kenjük meg a tojás másik felével. Már süthetjük is! |
2012. július 23., hétfő
Krumplis pogi
Krumplis pogácsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése