Nagyon ízletes és finom, a nagymamám szokta készíteni, aki
Kaposváron lakik.
Nagyon ízletes és finom, Édesanyám szokta készíteni, aki
nagyon jól süt, főz.
Én is többször megpróbáltam elkészíteni, több ember
bevallása szerint elég jó a recept J
A recept házias ízeket is tartalmaz.
Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni
látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!
Almás, kókuszos
sütemény
Hozzávalók
1 tepsihez
- 15 dkg margarin
- 18 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 10 dkg kókuszreszelék
- 16 dkg liszt
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg mazsola
- 1 dl tej
- 2 alma
- 1 érett banán
- vaj a forma kikenéséhez
- porcukor
Elkészítés
1. A mazsolát tejbe áztatjuk, és állni
hagyjuk. 2. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal.
3. A lisztben jól elkeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és az egészet összedolgozzuk a margarinos masszával.
4. Beleszeljük az apróra vágott banánt, és a hámozott, reszelt almát, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát is (tejjel együtt).
5. Vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát, és 190°C-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás,
díszítés
Tálaláskor minden szeletet egy kevés porcukorral
szórunk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése