2012. július 18., szerda

Almás, kókuszos sütemény

Nagyon ízletes és finom, a nagymamám szokta készíteni, aki Kaposváron lakik.
Nagyon ízletes és finom, Édesanyám szokta készíteni, aki nagyon jól süt, főz.
Én is többször megpróbáltam elkészíteni, több ember bevallása szerint elég jó a recept J
A recept házias ízeket is tartalmaz.
Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!
Almás, kókuszos sütemény


Hozzávalók 1 tepsihez
  • 15 dkg margarin
  • 18 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 16 dkg liszt
  • 2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • 2 alma
  • 1 érett banán
  • vaj a forma kikenéséhez
  • porcukor

Elkészítés
1. A mazsolát tejbe áztatjuk, és állni hagyjuk.

2. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal.

3. A lisztben jól elkeverjük a sütőport, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és az egészet összedolgozzuk a margarinos masszával.

4. Beleszeljük az apróra vágott banánt, és a hámozott, reszelt almát, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát is (tejjel együtt).

5. Vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát, és 190°C-ra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás, díszítés
Tálaláskor minden szeletet egy kevés porcukorral szórunk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése