2012. július 23., hétfő

Tejfölös pogácsa

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók:

• 50 dkg liszt
• 25 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 3 dkg élesztő
• 2,5 dl tejföl
• 10-15 dkg főtt, reszelt burgonya
• só


Elkészítése:

Az élesztőt fél deci langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Gyorsan sütjük szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése