Hozzávalók: • 50 dkg liszt • 25 dkg vaj • 2 tojássárgája • 3 dkg élesztő • 2,5 dl tejföl • 10-15 dkg főtt, reszelt burgonya • só Elkészítése: Az élesztőt fél deci langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojások sárgáját, a burgonyát, az élesztőt, sót ízlés szerint és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk, melyet félóránként háromszor hajtogatunk. Utolsó hajtogatás után 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Gyorsan sütjük szép pirosra. |
2012. július 23., hétfő
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése