2012. július 23., hétfő

Bridget Jones muffin/kuglóf

Hozzávalók

  • Eszközigény: keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma (papírkosarak, a muffin formához)

  • A süteményhez: 10 dkg puha Rama
    10 dkg porcukor
    1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    1 mokkáskanál Dr. Oetker Mandula Aroma
    3 tojás
    2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
    15 dkg liszt
    10 dkg étcsokoládé kb. fél centis kockákra vágva

  • a mázhoz: 10 dkg cukor (kb)
    kék ételfesték
    Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.


Elkészítés

1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.Ha kuglófot sütünk, kikenjük a formát margarinnal és kilisztezzük. Ha muffin lesz belőle, kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
3.A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.A tésztát a sütőformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
A cukrot kevés vízzel kikeverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amennyire intenzív árnyalatot szeretnénk. (Az ételfesték nem egészséges, de ilyen konyhai mennyiségben nem mérgező, nem hizlal, olcsó, és a segítségével gyönyörű cukrászati remekeket hozhatunk létre.) Ha sűrű a máz, bátran adjunk hozzá kevés folyadékot, ha híg cukrot.A cukrot kevés vízzel kikeverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amennyire intenzív árnyalatot szeretnénk. (Az ételfesték nem egészséges, de ilyen konyhai mennyiségben nem mérgező, nem hizlal, olcsó, és a segítségével gyönyörű cukrászati remekeket hozhatunk létre.) Ha sűrű a máz, bátran adjunk hozzá kevés folyadékot, ha híg cukrot.
5.A cukrot kevés vízzel kikeverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amennyire intenzív árnyalatot szeretnénk. (Az ételfesték nem egészséges, de ilyen konyhai mennyiségben nem mérgező, nem hizlal, olcsó, és a segítségével gyönyörű cukrászati remekeket hozhatunk létre.) Ha sűrű a máz, bátran adjunk hozzá kevés folyadékot, ha híg cukrot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése