Hozzávalók
-
Eszközigény:
keverőtál, kis lábas, habverő vagy robotgép, sütőforma (papírkosarak, a muffin formához)
-
A süteményhez:
10 dkg puha Rama
10 dkg porcukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Mandula Aroma
3 tojás
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg liszt
10 dkg étcsokoládé kb. fél centis kockákra vágva
-
a mázhoz:
10 dkg cukor (kb)
kék ételfesték
Rama és liszt a forma kikenéséhez, ha kuglófformában sütjük.
Elkészítés
1.A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.Ha kuglófot
sütünk, kikenjük a formát margarinnal és kilisztezzük. Ha muffin lesz
belőle, kibéleljük a forma mélyedéseit a papírkosarakkal.
3.A margarint a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is.
4.A tésztát a
sütőformába kanalazzuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt
megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e.
5.A cukrot kevés vízzel
kikeverjük, és annyi ételfestéket adunk hozzá, amennyire intenzív
árnyalatot szeretnénk. (Az ételfesték nem egészséges, de ilyen konyhai
mennyiségben nem mérgező, nem hizlal, olcsó, és a segítségével gyönyörű
cukrászati remekeket hozhatunk létre.) Ha sűrű a máz, bátran adjunk
hozzá kevés folyadékot, ha híg cukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése