Hozzávalók: 140 g vaj 25 dkg liszt 3 tojás só, kevés sütőpor és cukor 30 dkg cukor 30 dkg alma Elkészítés: A vajat, a liszttel és a 3 tojássárgájával összegyúrjuk. Hozzáadunk egy pici sót, sütőport, és cukrot. A tésztát kinyújtjuk, majd 180 fokon világosra sütjük. A krém elkészítéséhez először felverjük a 3 tojásfehérjét kemény habbá, belekeverjük a 30 dkg cukrot, és összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a felaprított almadarabokat, a tésztára öntjük és a legalacsonyabb hőfokon 20-30 percig szárítjuk. |
2012. július 19., csütörtök
almás lepény
Almás lepény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése