Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 12 dkg
porcukor, 8 dkg rétesliszt, 1 citrom reszelt héja, 3
dkg vaj; a forma kikenéséhez zsír és liszt;
a mázhoz 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.
Elkészítés:
Kemény habbá verjük a
tojásfehérjéket, majd óvatosan, nehogy
összetörjön, közékeverjük a
porcukrot, a citromhéjat, a lisztet, végül az
olvasztott vajat. Kizsírozott, kilisztezett
püspökkenyérformába töltjük
és forró sütőbe toljuk, de sütés
közben a tüzet mérsékeljük. Ha a
beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza,
deszkára borítjuk. Ha kihűlt, citrommázzal vonjuk
be, amelyhez ,a porcukrot a citromlével addig keverjük,
amíg fényes, nehezen folyó massza nem lett, ha
kicsi a citrom, pár csepp vizet is adunk hozzá. Ha a
máz a tésztán félig
megkeményedett, késsel rájelöljük a
szeleteket, nehogy a későbbi szeletelés során
összetörjön.
|
2012. július 19., csütörtök
citromos szelet
Citromos szelet
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése