2012. július 19., csütörtök

citromos szelet

Citromos szelet

Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 8 dkg rétes­liszt, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg vaj; a forma kikenéséhez zsír és liszt; a mázhoz 30 dkg porcukor, 1 citrom leve.
Elkészítés: 
Kemény habbá verjük a to­jásfehérjéket, majd óvatosan, nehogy összetörjön, közéke­verjük a porcukrot, a citrom­héjat, a lisztet, végül az ol­vasztott vajat. Kizsírozott, ki­lisztezett püspökkenyérformá­ba töltjük és forró sütőbe tol­juk, de sütés közben a tüzet mérsékeljük. Ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza, deszkára borítjuk. Ha kihűlt, citrommázzal vonjuk be, amelyhez ,a porcukrot a citromlével addig keverjük, amíg fényes, nehezen folyó massza nem lett, ha kicsi a citrom, pár csepp vizet is adunk hozzá. Ha a máz a tész­tán félig megkeményedett, késsel rájelöljük a szeleteket, nehogy a későbbi szeletelés során összetörjön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése