Elkészítés
1. A sütőt
előmelegítjük 220 C-ra.
2. A liszthez
hozzáadjuk a sót, majd összemorzsoljuk az olajjal,
beletesszük az egésztojást és a langyos
tejben feloldott élesztőt.
3. Belekeverjük a
mákot, és a tejfölt. Addig gyúrjuk,
amíg az edény falától el nem válik a
tészta. 20 percig pihentessük.
FIGYELEM! Liszttől függően lehet tenni egy kevés olajat pluszba a tésztához, ha nagyon keménynek találjuk!
4. Ujjnyi vastagra
nyújtjuk a tésztát, és kis - maximum 3 cm
átmérőjű - pogácsaszaggatóval
szúrjuk ki. Tojással kenjük meg.
FIGYELEM! Fontos, hogy 3 cm-nél ne legyenek nagyobb átmérőjűek a pogácsák, mert ez a tészta nagyon tömör, és nagy méret esetén nem fog átsülni, valamint az íze sem lesz optimális.
5. Újabb 10-15 perc
pihentetés után előmelegített sütőben 220
C-on 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jók
a pogik, mikor szépen megpirultak, a pörzsanyag fogja adni
az aromákat.
Forrás:
desszert.eu |
2012. július 23., hétfő
Mákos pogácsa
Mákos pogácsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése