Hozzávalók
-
1,25 kg szilva
3 dkg Rama
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
-
A piskótatésztához
9 tojás
9 evőkanál kristálycukor
9 evőkanál finomliszt
1 kiskanál cukrozatlan kakaópor
-
A krémhez
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
4 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
25 dkg Rama
20 dkg porcukor
-
A tetejére
6-8 dkg reszelt étcsokoládé
Elkészítés
A szilvát megmossuk és félbevágva
kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük,
a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé
rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük. A hagyományos
módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral
habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a
vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a
cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot
is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát
a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit
bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen. Közepesen forró sütőben (180
°C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész,
gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk. A krémhez a
vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk,
majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában,
majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot
apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk. Megvárjuk amíg
meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra
vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése