Hozzávalók:
Hozzávalók
Eszközigény:
keverőtál, 2 közepes lábas, fakanál, sütőpapír
Hozzávalók:
(12 db lesz belőle)
a krémhez:
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília
1 evőkanál Rama
cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
a fánkhoz:
1,5 dl víz
20 dkg Rama
15 dkg liszt
6 tojás
1 csipet só
a tepsi kikenéséhez:
Rama, liszt
a kenéshez:
1 tojás
a tetejére:
3 dl tejszín
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál cukor
1 csomag Habfixáló
Elkészítés:
A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor
a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig
(2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.Ekkor a
tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.A
masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra
egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal.
(Vigyázat, megnő a négyszeresére!)
4.A tetejüket felvert tojással megkenjük, és a tepsit előmelegített
sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot
közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az
első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik.
Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig
szárítjuk.
Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a
krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl,
kb. percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen.
A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot, és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük.
A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe
vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk
(nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése