Hozzávalók
|
8 tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
10dkg étkezési keményitő
1cs sütőpor
3 ek vaniliás cukor
3 ek kakaópor
25 dkg eperlekvár
a töltelékhez
2 ek zselatin
50 dkg eper
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
a diszítéshez citromfű |
Elkészítés:
|
A tojások
fehérjét a cukorral kemény habbá
verjük.A sárgákat egyenként
belekeverjük, majd a lisztet, a keményítőt és
a sütőport is beleszitáljuk.A masszát
kétfelé osztjuk, az egyik részt a vaniliás
cukorral, a másikat a kakaóval
ízesítjük. Két 25x30centis tepsit
sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a
sárga, a másikba a barna tésztát
tesszük.Előmelegített 180 fokos sütőben
légkeveréses sütőben 165 fokon egymás
után megsütjük. A világos tésztát
a lekvár felével megkenjük, a sötétet
ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a
tetejére simítjuk.Az eperhabhoz a zselatint egy
kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és
felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre
tesszük és felmelegítjük, de nem forraljuk fel.
A tejszínt a cukorralkemény habbá verjük. a
sárgákat egyenként belekeverjük, majd a
lisztet, a keményítőt és a sütőport is
beletesszük.A masszát kétfelé osztjuk, az
egyik részt a vaniliás cukorral, a másikat a
kakaóval ízesítjük. Két 25x30 centis
tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a
sárga, a másikba a barna tésztát
tesszük. Előmelegített 180fokos sütőben,
légkeveréses sütőben 165 fokon, egymás
után megsütjük. A világos tésztát
a lekvár felével megkenjük, a sötéte t
ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a
tetejére simítjuk. Az eperhabhoz a zselatint egy
kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és a
felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre
tesszük, és felmelegítjük, de nem forraljuk
fel.a tejszínt a cukorral kemény habbá
verjük, a langyosra hűtött zselatinos eperrel és a
citromhéjjal összeforgatjuk, majd a lekváros lapokra
kenjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy
megdermedjen. Ezután a maradék epret szeletekre
vágjuk, és a tetejét kirakjuk vele. Citromfűvel
diszítve, kockára vágva tálaljuk |
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése