hozzávalók 10 főre
- 3 db mirelit gesztenyemassza - édes
- 1/2 l Hulala
- 5-7 dkg darált háztartási keksz
- 1-2 cs vaníliás cukor
- 1/2 dl sütőrum/ rumaroma
- kevés tej
- néhány kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé
- A mirelit gesztenyemasszákat kiolvasztjuk.
- Az egyik masszát összegyúrjuk a keksszel, a vaníliás cukorral, a rummal és annyi tejjel, hogy épp összeálljon, és gyúrható állagú legyen a " tészta". Kóstolni kell, ha nem elég édes, egy kis porcukorral segíthetünk rajta. Ez lesz az álom alapja.
- Ezt a masszát belenyomkodjuk a kínáló tál aljára kb. fél cm vastagságban.
- Felverjük a Hulalát, és a harmadát rákenjük a tésztára.
- Erre jön az első sor - krumplinyomón áttört - gesztenyemassza, majd egy újabb sor hab, majd gesztenyemassza, újabb hab...a lényeg, hogy a tetejére-oldalára kent habra már csak díszítésként kerüljön áttört gesztenye, mert 1-2 nap után könnyen megszárad.
- Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, és egy villával "beszórjuk" a kész gesztenyetortát olvasztott csokival.
- Néhány órás hűtés után fogyasztható.
tepsi mérete:
10x30 cm
költség:
1000 Ft
költség egy főre:
100 Ft
elkészítettem:
3 alkalommal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése