2012. július 23., hétfő

hozzávalók 10 főre
  • 3 db mirelit gesztenyemassza - édes
  • 1/2 l Hulala
  • 5-7 dkg darált háztartási keksz
  • 1-2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 dl sütőrum/ rumaroma
  • kevés tej
  • néhány kocka magas kakaótartalmú étcsokoládé
  1. A mirelit gesztenyemasszákat kiolvasztjuk.
  2.  
  3. Az egyik masszát összegyúrjuk a keksszel, a vaníliás cukorral, a rummal és annyi tejjel, hogy épp összeálljon, és gyúrható állagú legyen a " tészta". Kóstolni kell, ha nem elég édes, egy kis porcukorral segíthetünk rajta. Ez lesz az álom alapja.
  4. Ezt a masszát belenyomkodjuk a kínáló tál aljára kb. fél cm vastagságban.
  5. Felverjük a Hulalát, és a harmadát rákenjük a tésztára.
  6. Erre jön az első sor - krumplinyomón áttört - gesztenyemassza, majd egy újabb sor hab, majd  gesztenyemassza, újabb hab...a lényeg, hogy a tetejére-oldalára kent habra már csak díszítésként kerüljön áttört gesztenye, mert 1-2 nap után könnyen megszárad.
  7. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokit, és egy villával "beszórjuk" a kész gesztenyetortát olvasztott csokival.
  8. Néhány órás hűtés után fogyasztható.
tepsi mérete:
10x30 cm
költség:
1000 Ft
költség egy főre:
100 Ft
elkészítettem:
3 alkalommal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése