2012. július 19., csütörtök

aszalt gyümölcs golyók

Aszaltgyümölcs golyók


Hozzávalók:

  • 10 dkg magozott aszalt datolya
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 10 dkg aszalt sárgabarackt
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 1-2 evőkanál rum
  • 2 evőkanál csokidara

  • Előkészítés:

    Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk.

    Elkészítés:

    A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a rumot, és jól összekeverjük. A masszából - nedves kézzel - kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a csokidarában, és minyonpapírba tesszük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése