Túrós ünnepi kalács
Hozzávalók:
2
tojás, csipetnyi só, 20 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 25 dkg puha
vaj, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 15 dkg dió, 15 dkg mogyoró, 5 dkg
natúr pisztácia, 50 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 10 dkg porcukor, 2-3
dkg darált pisztácia, sütőpapír, alufólia
Elkészítés:
Robotgép habverőjével a tojásokat a sóval, a cukorral és a vaníliás
cukorral krémesre keverjük. Beledolgozzuk a vaj felét, majd
belevegyítjük a túrót. Beleforgatjuk a diót, a mogyorót meg a natúr
pisztáciát, és hideg kézzel gyorsan belegyúrjuk a sütőporral elvegyített
lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben hosszú, ovális cipóvá
formázzuk, majd 175 fokra előmelegített sütő középső sínjére toljuk.
Kb. 55 percig sütjük. A maradék vajat megolvasztjuk. A forró kalácsot a
vajjal megkenjük, és porcukorral vastagon megszórjuk. Kihűlés után 2-3
napra alufóliába csomagoljuk, majd sablon alapján, darált natúr
pisztáciával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése