Mézes zserbó
Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál olvasztott méz, 1 kiskanál szódabikarbóna, 15 dkg porcukor, csokoládémáz
töltelékhez: 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj
Elkészítés:
A
lisztet a tojással, tejfellel, a mézzel, a szódabikarbónával és a
cukorral jól összegyúrjuk, majd ötfelé osztjuk. Vékony lapokra nyújtjuk
és kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Elkészítjük a tölteléket: 2
tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot, jól elkeverjük, és sűrű péppé
főzzük. A vajat és a maradék cukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a
péphez. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük vele a lapokat, és így egymásra
rakjuk. Csokoládémázzal (1 tortabevonót felolvasztunk gőz felettkb. 8
dkg margarinnal) bevonjuk, és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy a
tészta megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése