Túrókrémes, répás rolád
Hozzávalók:
25
dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 4 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg
liszt, 40 dkg krémtúró, 10 dkg porcukor, 1 vaníliarúd, 2,5 dl tejszín, 2
evőkanál citromlé, 1 zacskó habfixáló, 5 dkg sárgabaracklekvár, a
díszítéshez: marcipánnyulak, natúr pisztácia
Elkészítés:
A
tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, az olajjal elkevert
reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral
kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 12 percig
sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír
lehúzása után hűlni hagyjuk.
A túrót a porcukorral, a
vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a
habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt. A krémet a lekvárral megkent
piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára
hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, és marcipánnyulakkal, pisztáciával
díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése