2012. július 23., hétfő

Szalonnás rakott pogácsa

Szalonnás, rakott pogácsa

Hozzávalók:

0,5 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg margarin, 1,4 kg tehéntúró, 1 pohár kefír, 6 púpos evőkanál korpa, 10-15 dkg reszelt sajt, 10-15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna, só, köménymag, 2 dl tej, 1 csapott evőkanál kristálycukor, zsír.

Elkészítés:

A langyos tejből, cukorból és 1 kanál lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefírrel, margarinnal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vasragra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk szalonnával, mindegyikre egy-egy üres, kiszaggatott pogácsát fektetünk. Ennek a tésztának a tetejét jól belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy jól összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, köménymaggal megszórjuk. Hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése