Hozzávalók: 1 kg liszt 1/2 l tej 1-1.5 dkg só 25 dkg zsír 2 tojássárgája 1/2 kg savanyúkáposzta 5 dkg élesztő bors ízlés szerint kiskanál cukor 1 tojás kenéshez
|
2012. július 23., hétfő
Káposztás pogácsa
A pogácsa egy kisebb kerek, általában sós sütemény, de létezik édes változata is. A Kárpát-medencei, a balkáni és a török konyha jellegzetes terméke. Elterjedt változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhturós és káposztás pogácsa. Hasonló néven ismert a Kárpát-medence és a Balkán népeinél (ausztriai német pogatschen, szlovén, horvát pogača, szerb погача), valamint Törökországban (török poğaça).Káposztás pogácsa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése