Csokoládés, túrós kocka
Hozzávalók:
25
dkg + 1 teáskanál vaj vagy margarin, 30 dkg Koronás sütőcukor vagy
finom kristálycukor, csipetnyi só, 3 zacskó vaníliás cukor, 6 tojás, 30
dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütőpor, 6 evőkanál tej, 1,5 dl erős
feketekávé, 3-4 evőkanál konyak, 25 dkg natúr tejszínes krémtúró vagy
mascarpone, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 doboz (125 g) vékony
tejcsokoládé-lapocska, 5 dkg ét tortabevonó, kávészemek, a tepsi
kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, nejlonzacskó
Elkészítés:
A
vajat 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval
kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejjel
váltogatva hozzáadjuk a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet.
Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 x 38 cm-es tepsibe
simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 30-35 percig sütjük. Kihűlés
után tálra borítjuk, a konyakos kávéval meglocsoljuk, és 1 órát állni
hagyjuk. A krémtúrót a túróval, 2 zacskó vaníliás cukorral és 5 dkg
cukorral kikeverjük. A krémet a tésztalapra simítjuk, és a
csokoládélapocskákkal beborítjuk. Meleg vízfürdőben a felaprított
bevonót 1 teáskanál vajjal megolvaszjuk. Nejlonzacskóba kanalazzuk, és a
zacskó sarkán lyukat vágunk. A kockákra vágott süteményt a bevonóval, a
kávészemekkel és kakaóporral díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése