Hozzávalók:
Tészta:
4 dl tej
5 dkg élesztő
2 kk cukor
3 tjás sárgája
kb 60 dkg liszt
Krém:
25 dkg margarin
25-30 dkg cukor
5 dkg kakaó
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.hozzáadjuk a 3
tojássárgáját és a liszthez
öntjük.Közepesen lágy tésztát
dagasztunk belőle és a másfélszeresére
kelesztjük.
Közben kikeverjük a margarint a cukorral és a
kakaóval.
A tésztát deszkára borítjuk és hat
részre osztjuk.
Egyenként ki kell sodorni,megkenni a krémmel és
feltekerni.
Ha már három készen van összefonjuk és
így a másik hármat is.
Kivajazott tepsibe tesszük és erős tűznél
sütjük amíg piros nem lesz.Mielőtt teljesen
megsülne megkenjük a tetejét cukros
vízzel(ettől lesz fényes)és még öt
percre visszatesszük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése