Almás – meggyes bögrés
Hozzávalók : 4 bögre apró kockára vágott alma , 1/2 bögre magozott meggy (befőtt), 1/2 bögre apróra vágott dió, 3/4 bögre kristálycukor, 2 bögre finomliszt, 1/2 bögre étolaj, 4 egész tojás, 1 kk. fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna
Elkészítés : A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Megjegyzés
: 1 bögre meggyel készítettem, nem féllel, de legközelebb felesben
készítem az almával. A bögrém 2.5 dl volt. Nekem 30 perc alatt megsült.
23 * 31 cm-es tepsiben készült.
A recept a NoSalty oldaláról származik, Kiki receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése