Hozzávalók:
4 egész tojás
65 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg margarin
Máz:
1 tojásfehérje kikeverve
13 dkg porcukorral
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a
tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek)
Tetejét tojással megkenem.
Tanácsok:
Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A
porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.
Elkészítési idő: 50 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése