Hozzávalók
-
A tésztához
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fahéj
10 dkg őrölt mandula
30 dkg porcukor
30 dkg Rama
1 tojássárgája
10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
1 evőkanál kristálycukor
-
A töltelékhez
1 kg sárgabarack, idényen kívül 80-90 dkg barackbefőtt
6-7 evőkanál kristálycukor
1 csomag (36 gramm) főzős vaníliás pudingpor
-
A forma kikenéséhez
2-3 dkg Rama
Elkészítés
A tésztához a lisztet a
sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral
összeforgatjuk. A Ramával és a tojássárgával elmorzsoljuk. Egyharmadát
egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az
egy evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük. A töltelékhez a
barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk és
cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport
simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha befőttel
készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez. Egy 26 cm
átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát
beleszórjuk és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy
pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél
barackok üregébe púpozunk és ezzel, az oldalukkal felfelé szorosan
egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert
egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben, közepes
lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük.
Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése