Hozzávalók:
- 50 dkg liszt - 25 dkg margarin - 2 ek. zsír - tejföl - 2 tojássárgája - 2 ek. fehérbor - 50 dkg alma - 5 dkg cukor - 1/2 citrom reszelt héja Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a cukor felét és a citromhéjat, majd sűrűre főzzük. A többi hozzávalóból, annyi tejföllel, hogy ne legyen túl lágy, tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük. Végül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és 8 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. Az almapépet a négyzetek közepére kanalazzuk, majd a négy sarkot középre hajtjuk, és lenyomjuk. Tetejüket bekenjük tojásfehérjével, majd ropogósra sütjük. Vaníliás cukorral megszórva fogyasztjuk. |
2012. július 19., csütörtök
almás batyu
Almás batyu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése