2012. július 18., szerda

Túrókrémes, répás rolád

Túrókrémes, répás rolád


Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 4 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 40 dkg krémtúró, 10 dkg porcukor, 1 vaníliarúd, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 1 zacskó habfixáló, 5 dkg sárgabaracklekvár, a díszítéshez: marcipánnyulak, natúr pisztácia

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral kikeverjük, 2 evőkanál vízzel, az olajjal elkevert reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk.

A túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felvert tejszínt. A krémet a lekvárral megkent piskótára kenjük. A konyharuha segítségével feltekerjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, és marcipánnyulakkal, pisztáciával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése