2012. július 23., hétfő

Sárgabarackos, mandulás morzsatorta

Hozzávalók

  • A tésztához 40 dkg finomliszt
    1 csomag sütőpor
    1 mokkáskanál só
    1 mokkáskanál őrölt fahéj
    10 dkg őrölt mandula
    30 dkg porcukor
    30 dkg Rama
    1 tojássárgája
    10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
    1 evőkanál kristálycukor

  • A töltelékhez 1 kg sárgabarack, idényen kívül 80-90 dkg barackbefőtt
    6-7 evőkanál kristálycukor
    1 csomag (36 gramm) főzős vaníliás pudingpor

  • A forma kikenéséhez 2-3 dkg Rama


Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral, a sóval, a fahéjjal, az őrölt mandulával és a porcukorral összeforgatjuk. A Ramával és a tojássárgával elmorzsoljuk. Egyharmadát egy másik tálba áttesszük, a vékony lapocskákra vágott mandulával és az egy evőkanálnyi kristálycukorral összekeverjük. A töltelékhez a barackokat félbevágva kimagozzuk. 30 dekányit egy turmixgépbe dobunk és cukorral ízesítve turmixoljuk. Átkanalazzuk egy lábasba, a pudingport simára keverjük benne, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha befőttel készítjük, akkor ennek a levét használjuk a krém készítéséhez. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, a kétharmadnyi morzsatésztát beleszórjuk és egy keveset az oldalára is felnyomkodunk belőle, hogy pereme is legyen. A pudingporos krémből 1-1 jó kiskanálnyit a fél barackok üregébe púpozunk és ezzel, az oldalukkal felfelé szorosan egymás mellé a tésztára rakjuk. A lapocskákra vágott mandulával kevert egyharmadnyi tésztát rámorzsoljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra alatt megsütjük. Csak akkor szeleteljük fel, amikor már kihűlt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése