Nagyon ízletes és finom, a nagymamám szokta készíteni, aki
Kaposváron lakik.
Nagyon ízletes és finom, Édesanyám szokta készíteni, aki
nagyon jól süt, főz.
Én is többször megpróbáltam elkészíteni, több ember
bevallása szerint elég jó a recept J
A recept házias ízeket is tartalmaz.
Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni
látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!
Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal
Hozzávalók:
12
dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 7-8 dkg liszt, 2-3
dkg étkezési keményítő, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml)
körszeletes ananászbefőtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen
zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható), 2
evőkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, a díszítéshez:
ananász, kókuszpehely
Elkészítés:
A
tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá
verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel
elkevert lisztet, és sütőpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva
hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az
ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben
félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével
meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal
kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg
vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a porcukorral
ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük. A
feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, és a maradék krémmel
összekeverjük. Beleforgatjuk a habot, és két adagra osztjuk. Az egyiket a
kókuszreszelékkel ízesítjük, és az ananászokra kenjük. A másik
piskótalappal befedjük, ananászlével meglocosljuk, és a maradék krémet
hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Az
alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd
mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal
és kókuszpehellyel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése