2012. július 18., szerda

Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal

Nagyon ízletes és finom, a nagymamám szokta készíteni, aki Kaposváron lakik.
Nagyon ízletes és finom, Édesanyám szokta készíteni, aki nagyon jól süt, főz.
Én is többször megpróbáltam elkészíteni, több ember bevallása szerint elég jó a recept J
A recept házias ízeket is tartalmaz.
Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!

 

Kókuszos háromszögek ananászdarabokkal


Hozzávalók:

12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 7-8 dkg liszt, 2-3 dkg étkezési keményítő, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefőtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evőkanál kókuszlikőr (elhagyható), 2 evőkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín, a díszítéshez: ananász, kókuszpehely

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Belevegyítjük a tojások sárgáját, beleforgatjuk a keményítővel elkevert lisztet, és sütőpapírral kibélelt 32 x 38-as tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk. A kókuszreszeléket szárazon aranybarnára pirítjuk. Az ananászbefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A piskótát keresztben félbevágjuk. A tálra fektetett alsó lapot 6 evőkanál ananászlével meglocsoljuk, a lekvárral megkenjük, és a félbevágott ananászkarikákkal kirakjuk. Alufóliából keretet hajtogatunk köréje. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót a likőrrel, a citromlével és a porcukorral ízesítjük. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral habbá verjük. A feloldott zselatint kevés túrókrémmel elvegyítjük, és a maradék krémmel összekeverjük. Beleforgatjuk a habot, és két adagra osztjuk. Az egyiket a kókuszreszelékkel ízesítjük, és az ananászokra kenjük. A másik piskótalappal befedjük, ananászlével meglocosljuk, és a maradék krémet hullámosan rásimítjuk. Legalább 6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Az alufólia keretet eltávolítjuk. A tésztát hosszában félbevágjuk, majd mindkét csíkot 6 háromszögre osztjuk. Tetszés szerint ananászdarabokkal és kókuszpehellyel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése