2012. július 18., szerda

Sós, sajtos rúd.

Sós, sajtos rúd


Hozzávalók:

1 egész Rama margarin, fél kg liszt, 1,5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3 dkg élesztő, só, 1 egész tojás, 1 tojássárgája és reszelt sajt a tetejére (esetleg köménymag vagy szezámmag)


Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Kivajazott, lisztezett sütőbe tesszük, és közepes hőfokon megsütjük, míg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése