2012. július 25., szerda

Szalagos fánk

Kaposváron előszeretettel szokták nekem ezt rokonaim sütni látogatásaim alkalmából!
Kifejezetten ízletes sütemény!
Gasztronómiában jártas emberek számára ajánlom!
300 ml tej, 30 g élesztő, 1 ek. porcukor, 50 g vaj,
2 tojássárgája, 50 ml rum, só, 500 g liszt, olaj a sütéshez.

Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Bő, forró olajban kezdjük sütni, és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni. Sütőrácsra szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral. Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése