2012. július 25., szerda

Kefíres-mákos recept

Hozzávalók:
- A mérce a kefírespohár
3 egész tojás
2 kefír
2 pohár cukor
1 vaníliás cukor
1 pohár étolaj
2 pohár liszt
2 pohár darált mák
1 citrom reszelt héja
1 sütőpor
fahéj
gyümölcsök

Elkészítés:
1. A tojásokat kikevered, majd beleteszed a kefíreket.
2. Külön tálba összekevered a lisztet, cukrot, mákot, sütőport.
3. Az előbb összeállított dolgokat egymásba öntöd és alaposan átkevered, majd az olajat és a reszelt citrom héját is beletéve összekevered, hogy az oljajat beszívja.
4. Olajozot lisztezett tepsibe öntöd, tetejére fahéjba forgatott gyümölcsszeleteket teszel. (Én barackot szoktam, plusz ha van itthon aszaltszilva)
5. Közepes lángon, 35-40 percig sütöd

Jó munkát és Jóétvágyat mindenkinek hozzá!!!

Elkészítési idő: 40 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése