2012. július 18., szerda

Almás – meggyes bögrés

Almás – meggyes bögrés

Hozzávalók : 4 bögre apró kockára vágott alma , 1/2 bögre magozott meggy (befőtt), 1/2 bögre apróra vágott dió,  3/4 bögre kristálycukor, 2 bögre finomliszt, 1/2 bögre étolaj, 4 egész tojás, 1 kk. fahéj, 1 kk. sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna

Elkészítés : A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és sütőpapíros tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Megjegyzés : 1 bögre meggyel készítettem, nem féllel, de legközelebb felesben készítem az almával. A bögrém 2.5 dl volt. Nekem 30 perc alatt megsült. 23 * 31 cm-es tepsiben készült.

A recept a NoSalty oldaláról származik, Kiki receptje.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése