2012. július 19., csütörtök

epres kocka

Epres kocka

Hozzávalók
8 tojás
20dkg cukor
20dkg liszt
10dkg étkezési keményitő
1cs sütőpor
3 ek vaniliás cukor
3 ek kakaópor
25 dkg eperlekvár
a töltelékhez
2 ek zselatin
50 dkg eper
3 dl tejszín
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
a diszítéshez citromfű

Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.A sárgákat egyenként belekeverjük, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport is beleszitáljuk.A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részt a vaniliás cukorral, a másikat a kakaóval ízesítjük. Két 25x30centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát tesszük.Előmelegített 180 fokos sütőben légkeveréses sütőben 165 fokon egymás után megsütjük. A világos tésztát a lekvár felével megkenjük, a sötétet ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a tetejére simítjuk.Az eperhabhoz a zselatint egy kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre tesszük és felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tejszínt a cukorralkemény habbá verjük. a sárgákat egyenként belekeverjük, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport is beletesszük.A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részt a vaniliás cukorral, a másikat a kakaóval ízesítjük. Két 25x30 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, az egyikbe a sárga, a másikba a barna tésztát tesszük. Előmelegített 180fokos sütőben, légkeveréses sütőben 165 fokon, egymás után megsütjük. A világos tésztát a lekvár felével megkenjük, a sötéte t ráillesztjük, majd a maradék lekvárt a tetejére simítjuk. Az eperhabhoz a zselatint egy kevés vízben feloldjuk. Az epret megmossuk, és a felét turmixoljuk. A zselatinnal együtt a tűzre tesszük, és felmelegítjük, de nem forraljuk fel.a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a langyosra hűtött zselatinos eperrel és a citromhéjjal összeforgatjuk, majd a lekváros lapokra kenjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután a maradék epret szeletekre vágjuk, és a tetejét kirakjuk vele. Citromfűvel diszítve, kockára vágva tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése